Milada Součková

Pan Cihlář: žena, která ničí děti

12. 07. 2012 18:15:40
Reakce na diskusi pod článkem minulým. Mnoho reakcí, mnoho názorů. V minulém blogu jsem uvedla, že malé dítě patří k mámě. Jsem tedy žena, která ničí děti. To dává smysl. Nebo ne?

další názor

www.stridavka.cz - Děti potřebují oba rodiče

Je vidět, že z komunistického dětství, které se vám tak líbilo, vám zřejmě i mýtus že "děti patří mámě". Nepatří. V civilizovaném světě se klade důraz na zachování dětem obou rodičů, a to i v případě jejich rozchodu. Našich cca 90 % výlučné výchovy pouze matek je anomálií.

Ale pane střídavka, v komunismu se vůbec nepraktikovalo, že děti patří mámě. Máma i táta museli pracovat. Žena coby socialistická údernice vyhrnula rukávy a šla do práce. Něco jako žena v domácnosti byl ojedinělý jev, ženy nebyly dlouho na mateřské, doba mateřské se lišila, ale víc než dva roky nebyla, některé ženy byly doma půl roku, jiné rok, běžně se prodával Sunar, aby dítě mohlo být kdekoliv s kýmkoliv, vznikly jesle a přesný opak první republiky. Jinak v civilizovaném světě je běžné, že dítě má styk s oběma rodiči, ano, to je normální a pokud dojde k rozvodu, je situace stejná jako u nás, ale můj článek o rozvodech nebyl.

Pak máme třeba tento názor

Tak mi to už delší dobu

přijde, že pan Cihlář má velké množství obdivovatelek a ty jakmile někde uvidí jeho jméno, hned tam běží a začnou se předvádět, jen aby si jich všimnul... Ono co se škádlívá, to se rádo mívá V
A je to dobře a má to svou logiku, navíc muži, kteří se umí postarat o děti, jsou dnes v kurzu. A jak zazní slovo sex, jsou z toho celé říčné ;-)
... Tak se, holky, hlavně nepoperte! Jsou tu navíc i jiní muži, kteří o střídavou péči třeba teprve usilují, je jich hodně a mnozí z nich jsou sympaťáci... prostě mrkněte na stránky Střídavky, je tam i seznamka V

Teď váhám, myslí to Vlasta Hurtová vážně nebo se předvádí ona? Nač taková reakce, péče o děti je vážné téma, stydím se za ženu, která se tahle projevuje. Na stránkách střídavky jsem byla, bohužel, není to objektivní prostředí, Seznamka není co hledám, chybí tam fakta a zdroje. To jak se chovali pánové k ženám, tam také není zrovna hezké.

Paní Hurtová, opět

Nepamatuju se,

že by moje maminka kdy řešila, jestli je nebo není spokojená... Jestli má nebo nemá čas na sebe. Byla šťastná z našich radostí, všichni jsme byli tak silně propojení navzájem, že většinou nebylo potřeba ani slov a věděli jsme, jak se kdo z nás cítí... Kam se toto podělo? "Hnidopišíme" snad ve svých potřebách a zapomínáme na druhé? Zapomínáme na to, že děti potřebují oba rodiče a harmonickou rodinu? Není možné reagovat na článek pana Cihláře a vyhýbat se přitom "rozvodové" tématice, vždyť to je směr, kterým on původní téma posunul, to je jeho "parketa". Autorka sama zmiňuje důležitost otce, především prý pro větší hochy, ale jak se tito ke svým otcům dostanou, když budou odmalička fixováni na matku a po případném rozvodu od otce a jeho vlivu prakticky odstřiženi? Nechci být ke článku příliš kritická, ale podle mě je strkáním hlavy do písku před skutečnými problémy dnešní rodiny a nahrazováním pseudoproblémy tzn. řešením něčí "spokojenosti"...

Ano, dřív se skutečně neřešila spokojenost žen. Žena byla někdo, kdo dělal vše kolem dětí a kdo ještě chodil do práce a nehrálo se na nějakou spokojenost. Některá měla doma správného chlapa a ten vypomohl, ale pro socialistické ženy byla běžná věc dvě směny. Práce a práce doma. Pan Cihlář by neměl tahat rozvodovou problematiku tam, kde se mluví o mámě, která je s dítětem doma a otec dítěte pracuje a zajišťuje rodinu. Já znám spoustu lidí, rozvedených i v manželství, dokážu se bavit s oběma stranama. Pan Cihlář ale asi ne?

Otec je důležitý pro děti, to jistě. PRo starší děti. A kdy se otcové dostanou k dětem, když jsou fixované na matku? To, že se máma stará hlavně ona, nevytváří fixaci v definici paní Hurtové. Tak jako se kojenec nejdřív vine k prsu a pak se rozkoukává po okolí, tak se starší dítě zapojuje do různých aktivit, kde už matka nemusí být. Protože se jisté láskou a péči matky, odváží se jinam a ví, že máma na něj bude čekat. Jsou věci, které se dělají s tátou a jsou věci, které se dělají s mámou. Táta nemusí měnit plínky, aby byl skvělej otec.

závěrem

Re: A kdo si pamatuje,

tak tady je problém. Prý tam muži nechybí. Paní Chvílová žije bez chlapa, toho asi potřebovala jen k početí dítěte. Je dlouhodobě v cizině a ona musí chodit během mateřské do práce a dítě jí hlídá rodina.. No to je opravdu život, jaký si představujete? Já rozhodně ne.. Já chci žít se ženou, vy jste ženy, které chtějí žít samy, muž at posílá peníze z dálky. Znovu se ptám. Může toto napsat zdravá heterosexuální žena?

Tento komentář mi přišel zvlášť odporný. Smyšlenka, že paní Chvílová chtěla chlapa jen na početí a ten teď cáluje, ona musí chodit během mateřské do práce a dítě jí hlídá rodina. TO TAK PŘECE NENÍ, ČETL JSTE VŮBEC JEJÍ ČLÁNKY, PANE CIHLÁŘI? Myslíte si, že otec jen daroval sperma a pak odletěl do dálné ciziny a vůbec není nikdy doma? Nečetl jste, že rodina jí děti nehlídá pořád, že ta možnost je omezená? Nečetl jste, že paní pracuje doma? Nečetl jste, že práci dělá v době, když ji malá tak nepotřebuje, tj. hlavně po večerech? Kde berete tu jistotu, že paní chce žít sama? Kde berete tu drzost psát o jejím životě takové odporné věci? Co dřív, když muži běžně odcházeli za prací do ciziny nebo do služby daleko? Nebylo to ideální, ale prostě to tak bylo. Co profesionální vojáci? Nemají právo si pořídit rodinu, protože můžou být povolaní do války? Já bych teda zase nechtěla žít s mužem, ve kterém je tolik zloby a nenávisti....

Jen výběr z komentářů, nedá se reagovat na všechno, ale moc děkuji ženám a mužům, které mají ještě hlavu pevně na ramenou a stojí pevně nohama na zemi, které vědí, o čem to je.

Autor: Milada Součková | karma: 16.64 | přečteno: 1716 ×
Poslední články autora