Na Idnes se práská, maže, bonzuje, nespravedlivě maže, ověřuje, fuj

10. 12. 2012 13:05:37
Zhruba před dvěma měsíci jsem napsala pár slov k nově připravovaným pravidlům ohledně diskutování s reálnými jmény. Teď jsou nová pravidla v praxi a blogeři mají možnosti moderovat diskuze pod svými články, můžou mazat. Pozor, komentáře smazané blogerem se nepočítají jako prohřešky čili komentáře smazané redakcí. Opět nabízím pár názorů na to, jak to různí lidé různě vnímají. Jak to vnímám já, se dozvíte též.

---- Maže se děsně a víc a je tady pořád žumpa. Skoro všichni si dali nějaký ména a jsou to fejci, samej Novotnej, Dvořák, Novák a pak jasně fejk ména. Já tady vystupuji pod pravým jménem, lidi si mě můžou vyhledat a zneužívají toho. Myslel jsem, že zmizí trolové, ale furt mě někdo napadá a dostávám hodně mínusů. Ne že by mi mínusy vadily, mě nevadí, ale proč sem ty mínusy někdo dával, jenom to ukazuje, jak jsou lidi hnusní, když mi tolik mínusů dávají.

---Krásně se to tady vyčistilo, je tady uvolněná debata a slušná, diskuze jsou korektní a pohodové. Je potěšení sem chodit.

---Je vidět, jak komunismus žije a je živý a bude živý. Možnost nahlásit jiného diskutéra coby fejk identitu nebo otravu je hojně využívaná. Bonzuje se ostošest. Když se někomu někdo nelíbí, zmáčkne nahlásit. A pak nastává problém. Někteří lidi nechtěj posílat OP do redakce a někteří nemůžou, protože si vybrali fejk jméno. Každopádně to hodně říká o nás, o tom, co komunismus zanechal. Nevím, jestli redakce udělala zrovna dobře s tím knoflíčkem nahlásit uživatele...

---Diskuze už nejsou sranda jako dřív. Byla tady uvolněnější atmosféra, teď je tady nejen míň lidí, ale i míň srandy. Lidi se asi bojí něco říct, aby nedostali ban, protože jakmile jednou dostanete ban, asi se už nevrátíte coby Duch Mařenky Polívkový.

---Je to tady děsně nepřehledný a pořád jsou tady blbci, co spamujou diskuze kecama o ničem. Vůbec se neřeší článek, často přijde partička pošuků a otravujou lidi, co chtěj řešit článek. A redakce nedělá nic, nemaže, vypadá to, že mažou míň.

---Teď když redakce má míň lidí diskutérů, má míň práce. Nemusej pozorovat diskuze tolik, je tady míň komentářů a navíc když dala blogerům novou zbraň - MAZÁNÍ komentářů, tak se jich zbavili, blogeři nebudou otravovat redakci, že nezvládaj diskuzi a mažou sami, co se jim nelíbí nebo o čem nevědí, co je, a tak je to uráží. Nebo se prostě uráží furt. Pavouk by mohl vyprávět.

---Chybí anonymita. Lidi se bojí mluvit o hodně osobních věcech, tak raději nepíšou nic. Chybí mi nicky. Byla to sranda, číst cynika nebo znalce krabicovýho vína, vešku na pleši a tak. Nicky o lidech hodně řekli. Upřímně je mi na háku, jestli se se mnou baví Milan Novák nebo Karel Voříšek. Měl jsem raději ty nicky. Už jsem je znal. Ukazovaly něco. Byli jsme na idnes jako rodina, s některýma jsme vycházeli, některý jsme raději neznali a některý bychom raději vydědili. Lidi už se znali, někteří dokonce osobně, lidi se seznamovali, randili, hádali. Teď je to aby se člověk furt učil nový jména, hůř se to pamatuje, že už jsem tohle zrovna probíral u tohodle článku s tímhle Vomáčkou...

---Články na idnes jsou furt plný chyb. V diskuzi občas lidi něco řeknou, ale ne vždy se to opraví. Na blogu? Je tady víc radikálních blogerů, ubylo dobrých blogerů, je tady sice hodně blogerů, kteří píšou o ničem a maj sotva komentář, ale víc než kdy jindy vyčnívají agresivní blogeři, kteří píšou agresívní články a v diskuzi pak nadávají a chovají se jako idioti.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tak to bychom měli. Co člověk, to názor. Já změny vnímám pozitivně, je to rozhodně cesta k lepšímu. Asi možná, pokud něco...jenom bych uvítala, aby místo jméno bylo vidět název příspěvku jako dřív a bylo jasné vlákno. Fotka u komentátora je taky dost velká, takže když člověk vidí diskuze, první co ho praští do očí jsou obří fotky a obří jména, komentáře mezi tím trošku mizí.

Tlačítko plus a mínus u komentářů se mi líbí, je pak hned jasné, jak lidé hodnotí názory, celkem bych brala, kdyby takové tlačítko bylo u blogů namísto karmy nebo třeba systém hvězdiček, hodnocení jako ve škole od jedničky do pětky? Na karmu každý nekliká, ale kdyby se lidé mohli vyjádřit Líbí Nelíbí, bylo by to asi hodně zajímavé. Také by pak nerostla karma jen kvůli čtenosti, protože vysokou čtenost občas mají dost agresivní a jednoduché názory, bez možnosti antikarmy.

Těším se na vaše postřehy. Co byste zlepšili, změnili, zrušili?

Autor: Milada Součková | pondělí 10.12.2012 13:05 | karma článku: 11.85 | přečteno: 1439x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 12.24 | Přečteno: 115 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 280 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 484 | Diskuse
Počet článků 20 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3728
Žena obecná

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...