Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Lady Humussprey

8. 7. 2012 13:23
To ještě pořád při vstupu do ODS se vyžaduje

osobní výpis z blogů na iDnes? Tak to jste se moc nevyznamenala. Očekávala bych krutou vzpomínku, kdy zastavil Tatraplán před vašim domem, z něho vyskočili muži v kožených kabátech a nebohého kaplana vlekli do útrob vozu, za kvílení občanů, kteří ho milovali a v kleče volali, "On je nevinný".

6 0
možnosti

jarinka

8. 7. 2012 13:32
Re: To ještě pořád při vstupu do ODS se vyžaduje

;-D

0 0
možnosti
PB

Barkynson

8. 7. 2012 13:20
Těžko vysvětlíte tady na blogu

všem těm neúnavným bojovníkům a chartistům od útlého věku novorozeněte, nebo dětem pronásledovaných disidentů, že to jak člověk vyrůstá, je hlavně ovliněno jeho rodinou a prostředím, které mu rodiče nachystají jako domov.Jasně, že jsem koukal jako kluk s otevřenou pusou na filmy, kde jiní (kapitalističtí) ;-D kluci hráli videohry nebo se šplouchali v moři, ale moji rodiče mne nikdy nezatahovali jako dítě do jejich starostí a problémů doby, již jsem to zde několikrát zmiňoval, maminka byla prodavačka a tatínek vysokoškolsky vzdělaný člověk dělal skladníka, ale nikdy jsem je neslyšel před námi dětmi naříkat nejen na život, ale ani na komunisty, kteří jim dali co proto.Oni prostě nechtěli, aby jsme my děti vnímaly to zlo už od mala..Takže ano, i já jsem prožil díky mým rodičům nádherné a bezstarostné dětství a vždy jim za to budu vděčný...

8 0
možnosti
S

studeny_cumak

8. 7. 2012 13:12
Nevím čím to je

ale mám takový pocit, že  identita autorky je fejk :-/

1 0
možnosti
B

bofums

8. 7. 2012 14:02
Re: Nevím čím to je

Naozaj to tak vyzerá;-D

0 0
možnosti
P9

pavel 99

8. 7. 2012 13:05
Tak nějak přemýšlím,

že obhajoba "skvělého socialismu" to nejspíše nebude. Spíše to vypovídá o štěstí (ono nemít v širší rodině "disidenta" či "nepřátele režimu", to člověk těžko nějak ovlivní), a dále o Vašich rodičích, kteří Vás dokázali šikovně "izolovat" od každodenních starostí - a těch starostí bylo opravdu hodně. Počínaje každoročními stresy, zda se podaří ve frontách vystát alespoň nějaké ty pomeranče a banány přes shánění stovek drobných maličkostí.(Vzpomínám jak na tábor nebylo možné sehnat plavky, jindy pláštěnku pak zase nebylo něco jiného.......). Jedna známá přiznala, že až v dospělosti dokázala ocenit rodiče, kteří na ni nepřenášeli nic ze svých starostí (a když se s nimi později bavila a oni s úsměvem a a nadhledem vzpomínali, že toho bylo dost) a tím jí vlastně zajistili skutečně bezstarostné dětství.

1 0
možnosti

jarinka

8. 7. 2012 13:31
Re: Tak nějak přemýšlím,

Na pomeranče a banány moje maminka stála frontu snad jen před vánocemi. No a? I kdyby nebylo toto ovoce vůbec žádné, nic by se nedělo, vždyť domácí produkce (jablka, hrušky, švestky...) bylo na rozdíl ode dneška dost a za normální ceny, dokonce trhy na náměstích fungovaly lépe než dnes. Maličkosti jako plavky či pláštěnky byly občas nedostatkové, to máte pravdu, ale když jste koupil, bylo to kvalitní - na rozdíl ode dneška, kdy pro dítě (i pro sebe) kvalitní pláštěnku či gumáky prostě neseženete - jen samé šmejdy na několik použití.

4 0
možnosti
S

stedrik

8. 7. 2012 12:59
teda, teď jsem si přečetl předchozí článek

a zřejmě nás autorko pěkně houpete;-D

1 0
možnosti
JL

uumaa

8. 7. 2012 12:41
Autorko

Jsem dojat až k slzám.;-D;-D;-DRv

1 0
možnosti
OK

ducatofil

8. 7. 2012 12:17
však já

měl též krásné komunistické dětství, dospívání i dospělost, v dětství pohled na Prahu krásně zasviněnou ruskými tanky a poďobanou od ruských kulometů,  život v okupované zemi, dvě hodiny týdně - na fakultě a na vojně čtyři - povinného marxleninismu, zákaz výjezdu do zahraničí, kádrové posudky, zákaz mluvení i myšlení a plné věznice politických vězňů, co ho porušili, povinné členství v SSM a ROH, špiónománie,  válečné štvaní proti tomu "imperialismu" a "sionismu", podpora teroristů všeho druhu, kolaborantská komunistická vláda, co to všechno okupantům zařizovala. Prostě nádhera. A to jsme po vzoru těch starších nezažil boj s "kulaky";-D

5 0
možnosti
PZ

PeTaX

8. 7. 2012 12:52
Re: však já

R^

0 0
možnosti
JP

johnpeters

8. 7. 2012 12:17
Já měl jasno

od šesti let.To jsem totiž začal poslouchat Sv Evropu(1956).Ale jinak-na dětství té doby vzpomínám rád.1956-Real Madrid-Benfika Lisabon-fotbal večer za um.osvětlení(!!!),výsledek 3ku 5,Eusebio,Gento ,Di Stefano,emigrant Puskas-to byla reklama! pro kapitalismus!..Bylo to v televizi,měl jí v Šestajovicích jen tajemník ONV(s.Dvořák),ten nám dovolil na to u nich koukat.Jó,to jsou holt věci,vážení...8-o

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

8. 7. 2012 12:24
Re: Já měl jasno

vysledek byl 5:3 , rekl bych.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

8. 7. 2012 12:07
miluji zensky, co maj pusu

od ucha k uchu. Jako Julia Roberts

U tech clanku by nemela byt fotka. Nemohi se na ten text pak soustredit.

Ach, jeste jsem chtel dodat, otec kuchar, matka servirka. Takze vy jste vedele uz tenkrat, jak chutna svickova a jatra.

0 0
možnosti
X

xychteen

8. 7. 2012 11:46
Krásně jste se ovšem měla proto, že jste jednoduchý člověk..

...neb ti chytřejší již v osmi letech věděli, že děsně trpěj pod nelidskou hrůzovládou

;-D

Každopádně - ať lovím v paměti jak chci, nedokážu si vybavit jediný případ, kdy by někomu ubližoval nějaký systém nebo nějaká myšlenka - vždy to byli konkrétní lidé, kteří tu myšlenku uváděli do praxe a ten systém udržovali v chodu. A lidi, jak známo, jsou většinou zlí - a když jsou hodní, tak se jen přetvařujou... takže se vlastně nebylo, není a v budoucnu nebude čemu divit.

0 0
možnosti

neznámý pachatel

8. 7. 2012 11:55
Re: Krásně jste se ovšem měla proto, že jste jednoduchý člov

Lidé jsou většinou hodní. Těch zlých je málo, ale člověk může jejich existenci zatraceně pocítit.

Problém takových ideologií, jako je komunismus, nacismus apod., je v tom, že i část hodných lidí se nechá zblbnout k tomu, aby ubližovali druhým.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3728x
Žena obecná