Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

K74a79r95e41l 49B88o23č78e44k

17. 1. 2014 15:33

Ani kdyby platili zlatem... ne že bych děti tak nesnášel, ale nemohli bysme takovou práci dělat, vytvořit si vztah, starat se a pak sbohem. To raději adopce. A Češi to opět nedomysleli, jeden rok a co dál... jenže nadšenci nejsou schopni vidět obě strany mince. Pak brečí v noci do polštáře.;-D

4 0
možnosti
Foto

Karle, Karle, co s Vámi? Ten rok je hranice určená právě proto, aby se se situací dítěte něco dělalo. Aby se snažili sociálky, rodina, aby nezdržovaly soudy. Jakou hranici by jste dal Vy? Nebo nechal bez? Děti do adopce odcházejí průměrně po třech měsících. Ty k biologickým rodinám i dřív. Pokud se matka bude léčit např. 13 měsíců, požádá se soud o výjimku, dítě se na měsíc nikam nepřesouvá.  Od nového roku konečně platí i to, že v ústavu může být dítě jen tři roky, pak se znovu musí přezkoumat jeho situace. Do teď to nebylo nijak omezené. Nemohl by jste to dělat, OK. Milovat bez pocitu vlastnictví. Ty děti potřebují někoho, aby je miloval. Proč snižovat ty, kteří to dokážou?

4 0
možnosti
Foto

Páááni ..... jak jste na takovejhle blábol přišla???8-o8-o8-o

4 5
možnosti
KB

K63a72r37e74l 96B68o18č19e81k

17. 1. 2014 15:34

A v čem je to blábol, Ludmilo? Můžete to nějak rozebrat? Nebo jenom emotivně reagujete, stejně jako jste se rychle vrhla na pomoc Bouchňákové, bez přemýšlení a bez schopnosti vidění víc?

5 0
možnosti
Foto

Paní Milado, už název Vašeho článku dokazuje, že nemáte tušení, o čem píšete. Vím, že čtete mé blogy ale do dizkuze se nezapojíte, což je škoda, mohla bych Vás s problematikou lépe seznámit. Jste tak strašně průhledná, že je mi Vás opravdu líto.

9 3
možnosti
IN

Vidím to stejně jako autorka R^

1 0
možnosti
Foto

Myslela jsem, že každý zájemce (zájemkyně) o pěstounskou péči musí projít sérií testů a kontrol nejen psychické způsobilosti a motivů, ale i materiálního zázemí atp. Pokud mé informace nelhaly, mělo by pak být zcela irelevantní, zda je pěstoun/ka ženatý/vdaná, rozvedený/á, svobodný/á, hetro- nebo homosexuál. Mimochodem si nemyslím, že by svobodná nebo rozvedená žena (potažmo i muž) musel(a) být nutně horším nevlastním rodičem než osoba v manželském svazku. Lejstro z matriky ještě nikoho vyrovnanějším neučinilo, a sex a rodičovství spolu taky mají společný jen začátek ;-) .

7 0
možnosti
KB

K67a64r36e23l 92B15o98č21e53k

17. 1. 2014 16:00

Nic proti, ale starší a svobodný paničky špatně zvládají život, narozdíl od starších a svobodných chlapů. Dávat děti neurotickým babám, kterým všude jinde ujel vlak? Dítě má přece jít do rodiny. Lejstro z matriky je zbytečný, proč ho máte vy. Fakt jenom kvůli papírům pro manžu?;-)

2 0
možnosti
JT

Pestounstvi chce velkou odvahu. Vychovavat cizi dite o ktere muzete kdykoliv prijit jen proto, ze biologicti rodice usoudi, ze uz je dost stare na corku nebo prostituci. Adopce je neco jineho. To mate dite se vsim vsudy.

3 0
možnosti
Foto

Jedno dítě v ústavní péči stojí veřejné rozpočty cca 40 tisíc měsíčně, nemluvě o totální ztrátě rodinných návyků a sociálních vazeb. Přibližně 90% lidí do 25 let mezi bezdomovci bylo vychováno v ústavní péči. Přibližně 90% všech dětí z ústavní péče končí na dávkách a sociálních podporách, přibližně polovina dětí z ústavní péče končí na dráze trestné činnosti. Ne, ústavní péče není řešením. Ústavní péče ve své podstatě děti, jistě v přeneseném slova smyslu, zabíjí, pokud jde o jejich budoucnost a uplatnění ve společnosti. Smekám před každou náhradní rodinou v jakékoli fázi vývoje dítěte, neboť výchova a pobyt v náhradní rodině je v vždy lepší, a to se všemi riziky, než péče ústavní.

5 2
možnosti
JD

ty děti jsou navíc zcela odtržené od reality, v 18 si nesmí sám otevřít okno nebo namazat chleba. A pak je systém z toho děcáku vyhodí na ulici

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3728x
Žena obecná