Diskuse

Střídáš, střídám, střídáme: ano nebo ne?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Domluvit se na slušné střídavé péči dokáže jen miniaturní zlomek rodičů a ti to dělají proto, že mají pocit, že dítě tím nic neztrácí, právě naopak. Možná to někdy může být pravda..možná. Ovšem nařizovat střídavou péči soudně by se nemělo. Když se nedomluvili předtím, nedomluví se ani u nuceného střídání se. Násilí plodí násilí, traumata plodí další traumata, jizvy na duši se nehojí. Můžou střídavkáří úspěšně dokázat, že střídavá péči neškodí? To můžeme posoudit až u generace děti, které tím projdou a uvidíme, jak budou zvládat život, vztahy, rodinu. Zatím takovou generaci nemáme k dispozici..... Za tohle karma R^

5 0
možnosti
Foto

J65a38n58a 63M65a98j25o90v78á

19. 2. 2014 22:01

Vždycky mne zaujme, když takovouto perlu napíšete...jste pěstounka, víte, že dítě patří k rodičům...a i ty, o které se kterýkoliv z profi pěstounů stará, mají dva rodiče. Jistě ve všech případech selhali hned na začátku oba? Proč děti, kterým selhala máma, nejsou u táty?

x

Možná by to stálo za zamyšlení...

0 2
možnosti

Pane Hodino, porad tu mluvite o zachovani vazby na oba rodice, ale ta jde zachovat i pri vylucne peci a pri trose dobre vule obou rodicu. Osobne jsem proti plosnemu narizovani stridave pece, ne kvuli tomu ze si myslim ze bych mela v pripade rozvodu na dceru jakesi vetsi pravo, chtela se nekomu mstit a podobne, ale proste proto ze si myslim ze malym detem stridani prostredi proste nesvedci. Neco jineho je bydlet u jednoho s rodicu, mit tam svoje zazemi a s druhym rodicem travit urcity cas a vzdy se vracet do sveho a neco jineho je pendlovat meze "dvema svety". Kdysi kdyz jsem o stridavce poprve cetla tak jsem nadsene prohlasila - no parada, jen at se tatinkove taky hezky tyden staraji a nemysli si ze si to (v lepsim pripade) odbydou alimenty. ;-D Ale cim vic se nad ni zamyslim (navic ted kdyz mam vlastni dite) dochazim k nazoru ze to bude svedcit malokteremu diteti a tem uplne malym uz vubec ne. Kdyby nahodou doslo k tomu, ze se budeme jednou rozvadet a manzel bude chti stridavku (doufam ze se nestane ani jedno z toho, zvlastne u stridavky je to k jeho nazoru ktery se shoduje s mym znacne nepravdepodobne)  tak bych snad radeji nechala dceru natrvalo u neho nez ji vystavovat stridavkovemu martyriu. Me by to samozrejme bolelo nebyt s ni co nejvic, ale bylo by to v jejim zajmu, byla by usetrena veskere te nestability. A o matku by tim neprisla, jeji matka budu vzdycky, stejne tak jeji otec bude porad jeji otec bez ohledu na to kde by treba prespavala. Stridavka v nekterych pripadech ano (treba u vetsich deti, ktere ji samy vylozene chteji) ale narizovat ji jaksi povinne, kdyz se rodice nejsou schopni dohodnout jak doporucujete vy -tam jsem rozhodne proti.

3 0
možnosti
Foto

J60a39n15a 92M91a68j52o57v28á

19. 2. 2014 22:14

Hanko, mám zkušenost s dětmi většími a ani jedno nemělo pocit, že by mu vadilo to samotné střídání. Co  vadit začalo, byla odlišná prostředí.Oba shodně popírají jakýkoliv pocit, že se neorientují v prostředí, je ale pravda, že od sebe bydlíme opravdu kousek. Neřeší to ani jejich kamarádi. Nějak si rozdělili domácnosti - někteří chodí k dětem když jsou u mámy, jiní když jsou u táty. A někteří se střídají taky. 

x

Opravdu ale mohu tuto zkušenost napsat jen za děti větší, obě jsou hodně praktické, starší kluk je introvertní a ani jemu to nevadilo, Extrovertní holčička má prostě dvě bydliště. Odlišnost prostředí postupně způsobila, že starší z dětí se přesunulo k nám (otci), přiznávám, že jsem teď za střídání, z něhož mi šla hlava kolem, vděčná. Kdyby nám vpadl do života "bez přípravy", asi bych teď nevěděla čí jsem. Prostě se to nedá posuzovat globálně. Každému sedí něco jiného.

0 0
možnosti

Pane Hodino malá otázka....Když jste příznivcem Institutu svatého Josefa jako patrona rodiny.........My katolíci bereme Josefa jako člověka, který se pokorně odevzdal svému osudu, vzal si těhotnou Marii a rodinu pak chránil. Na druhou stranu. Když zobrazujeme malého Ježíše, tak je to téměř vždy s Marii, protože ta byla jeho matka. Není to jen symbolismus, že Maria představuje pro katolíky církev, ale i to, že dítěti je nejlépe u matky. 

Takže...ta moje otázka zní? Nemáte chaos z toho, že jste příznivcem něčeho, co jde absolutně proti tomu co hlásáte?

2 1
možnosti

Pane Kavko, vždy platilo, že děti zůstávají po rozpadu rodiny s otcem. Jak v židovském právu, tak následně v křesťanském právu (kde ovšem byla rozluka manželství nepřípustná a tak to platilo pro rozluku od stolu a lože).

1 2
možnosti

Slušný pan hodinový Aleš tady nahlásil několik příspěvků a zmizel jak pára nad vodou.

Myslím, že moje "Komu tykáš, šašku, nevidíš, že oslovuješ Vladimíra Kroupu?" bylo oproti jeho vrozené i zde i jinde prezentované sprostotě jak pohlazení od Gutha-Jarkovského.

To se vám moc nepovedlo, administrátoři. :-/

5 1
možnosti
Foto

No, je vidět, že to nebude jednoduché, posunout současný stav nevýhodný pro otce rozumným směrem k lepším šancím za předpokladu, že ty lepší šance bude hájit někdo naprosto fanatický, demagogický, neschopný nemyslet pouze jednostranně a kdo bude dobrou věc zneužívat pro boj z druhým rodičem ...

9 1
možnosti

Ale nejmenuješ pana Hodinu, že ne, Karle?

8 0
možnosti
Foto

No, je vidět, že to nebude jednoduché, ale to jsem ani nečekal. Nepřátel péče obou rodičů je dost, a to z různých, obvykle sobeckých důvodů: http://www.stridavka.cz/komu-vadi-stridavka.html

Děkuji všem, kdo se tu tak "hezky" projevili. Člověk si občas musí uvědomit, jak hluboko společnost klesla. 50 % rozvodovost a 95 % dětí po rozvodu přicházejících o jednoho z rodičů - to jsou čísla, která vytvářejí lidé podobní těm, jež se tu objevili.

Díky všem! Bez vás by to bylo moc jednoduché. Nebyla by to žádná výzva, snažit se něco udělat pro to, aby dětem zůstávali oba rodiče.

2 6
možnosti

aby dětem zůstávali oba rodiče...................aby dětem zůstali oba rodiče, tak jak je bráno v rodině s jejími vazbami, kterými se tak oháníte, tak je jediné řešení, nerozvádět se pane Hodino. Velice snadné. 

A když se rozvedou, tak mít zájem, aby to , to dítě neodskákalo tak moc, protože to odskáče vždy. Rozhodně není v zájmu dítěte a jeho vývoji, aby jeden týden mělo jednu rodinu, druhá týden druhou. Jeden týden jednu školu, druhá týden druhou. Jeden týden jedny kamarády, druhá týden druhé. 

Jedině co je pozitivní, že se naučí nazpaměť, kdy mu jede vlak tam a kdy zpátky

8 3
možnosti

Hodinový Aleš má recht s tou střídavkou!

My se po rozchodu s bejvalým nemohli dohodnout, kdo se bude starat o naše akvarijní rybičky. Tam jsme se střídali a vozili akvárko každých čtrnáct dní přes půl republiky.

No, a v zimě rybičky chcíply a bylo po starostech. V

12 1
možnosti
Foto

V ideálním případě by to mělo vypadat tak, že se rodiče domluví bez soudu a otec tráví s dětmi tolik času, kolik má a chce:-) Jenže takových rozumných rodičů není moc.

5 0
možnosti
Foto

Proč jen otec? Matka toto právo mít nemá? Nebo snad berete toto právo u matky nějak automaticky?

Problém samozřejmě nastává, pokud oba dohromady chtějí s dítětem trávit v součtu více než 100 % času. Pak je třeba hledat vyvážené řešení.

2 3
možnosti
Foto

Nemám tolik času, abych ho zde trávit neplodnými diskusemi s těmi, kdo nechápou nebo spíše nechtějí chápat význam zachování OBOU RODIČŮ pro děti. Tak jen krátké shrnutí: Obhájce „výlučky“, tedy výlučné péče jen jednoho rodiče, bych klidně srovnal s nacisty – vždyť i zde jde o segregaci, ničení rodinných vazeb dětí k polovině jejich rodiny, vytváření jednoho „nadrodiče“ – majitelky dítěte a jednoho podřadného rodiče – stykače. Je potřeba přestat tyto postupy tolerovat. A o to se budu snažit na portálu Střídavka i jinde ve veřejném životě. Kdo chce, nechť prosím pomůže.

2 8
možnosti

Zase ty rodinné vazby....mluvíte o dítěti, ale myslíte sebe. Oba rodiče jsou zachování i když dítě je u matky. Kde je vzájemná nenávist mezi rodiči, tak tam nepomůže nic, ani ta vaše střídavka a kdo to odskáče je to dítě, kterým se oháníte

6 3
možnosti
Foto

,,...Kolik otců bojuje za střídavou péči, jen aby  měli menší výživné a aby dělali naschvály bývalé ženě? Přizpůsobit si život střídavé péči není lehké ani v ideální situaci, kdy oba rodiče nejsou rozhádaní a jsou přátelé. V ostatních případech je to ideální manipulace a ztěžování života. Pomsta je důležitější než děti a děti to odnesou vždycky. Kdo tvrdí, že střídavá péče je pro děti ideální, nemyslí na pro a proti..."

Tak tohle bych panu Hodinovi nechal vytetovat na záda. Střídavě, chvíli tupou a chvíli ostrou jehlou...  R^

5 3
možnosti

Já bych mu nic netetoval, ale kdyby to šlo, tak bych z něj udělal dítě ve střídavé péči. Což je sice neproveditelné, ale bylo by zajímavé co by pak vyprávěl

4 0
možnosti