Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chcete si vydělat? Staňte se pěstounem!

Tak to už dávno chodí v cizině a naše krásná země k tomu pomalu směřuje. Pěstounů je málo a nároky se budou snižovat. Vezmete si nějaký děcko, dostanete zaplaceno a nemusíte se žinýrovat. Aneb dětský domov nemusí být nutně největší zlo...

Profesionálních pěstounů je zoufale málo a je jich potřeba víc. Jenže ne v celé zemi, v některých krajích je víc opuštěných nebo potřebných dětí. Bude se tedy verbovat mezi nezaměstnanými, sníží se nároky na pěstouny? Bude se opravdu verbovat mezi nezaměstnanými?

 

V dětském domově vyrůstají děti, které jsou nechtěné, které nejsou v rodině, mají vychovatelky místo rodičů a jsou pořád v jednom domově, mají spoustu dětí okolo sebe. V dětském domově dochází k šikaně, vychovatelky to berou jenom jako práci, děti nepoznají lidský cit. Jenom málokdy je někdo adoptuje, ostatně většina rodičů chce miminka a ne starší děti a navíc většina dětí je "romského" původu, ty nikdo nechce. Vychovatelky jsou většinou apatické, brutální, trestají krutě děti, na kterým jim nezáleží. Sexuální nebo fyzické zneužívání se nevylučuje. Je zázrak, že ze spousty z takových dětí, které projdou tímto systémem, vyrostou relativně normální lidi s rodinou.

 

U pěstounů se dětem dostane lásky a péče, o jaké se jim v DD ani nesnilo. Pěstouni si berou děti z lásky, chtějí jim poskytnout přestupní stanici, než budou vráceny do náruče rodičů, kteří se o ně nemohou momentálně starat, nebo budou adoptovány. Pěstouni jim zajistí krásný domov a zajistí jim, aby se naučily příjímat lásku, dávat lásku a věřit v dobré dětství.

 

V dětském domově jsou vychovatelky-pracovnice, kterým na dětech záleží. Vybraly si tuto práci, protože mají děti rády, chtěly něco změnit ve společnosti, chtěly být onen příslovný rozdíl, který děti změní. Tyto vychovatelky dávají dětem péči a učí je citům. Nejsou jenom v práci. Dělají maximum. Děti na ně vzpomínají s láskou ještě x let po té, co opustily děcák.

 

Pěstouni si berou děti pro peníze. Starší dítě může posloužit coby otloukánek, udělá extra domácí práci a pěstoun dostane zaplaceno. Je to samozřejmě práce, není to adopce, je to dočasné, tak proč si to neužít. Sexuální a fyzické zneužívání může být běžná věc.

 

Profesionálních pěstounů je zoufale málo a je jich potřeba víc. Jenže ne v celé zemi, v některých krajích je víc opuštěných nebo potřebných dětí. Bude se tedy verbovat mezi nezaměstnanými, sníží se nároky na pěstouny? Tím, že se bude verbovat mezi nezaměstnanými, se dává jasně najevo, že pěstounství je opravdu práce. A lidé mají občas ve zvyku práci flákat. Krev není voda a voda není krev.

Nic není černobílé.

O škodách, které napáchaly svobodné staré pěstounky, které si pěstounstvím léčí mnohé komplexy, by se daly psát romány. Je zázrak, že ze spousty z takových dětí, které projdou tímto systémem, vyrostou relativně normální lidi s rodinou.

 

U miminek, které se ocitnou u pěstounů si řeknete, že je to krásné, že se o ně někdo stará, kdo je připraví na adopci...skutečně? U starších dětí si uvědomujete víc, že není dobré, aby putovaly často z rodiny do rodiny. Není nakonec lepší, aby byly ve stejném DD na jednom místě, které znají?

            Matka narkomanka, která se o děti nemůže starat - její děti se dostanou do pěstounské péče. I v ideální situaci, kdy to pěstouni dělají z lásky a ne pro peníze - je to dobrá věc? Dítě pozná milující lidi a pak je vráceno matce, která byla na odvykací kůře. Jenže idylka dlouho netrvá a matka je zase na drogách. Dítě putuje jinam, do jiné pěstounské rodiny. Starší dítě se bouří. Jistě, pěstouni jsou hodní lidé, kteří to dělají z lásky... jenže život není ideální pohádka a motivy pěstounů se liší. Proč musí děti putovat sem a tam? Druhá šance pro neschopné rodiče by měla být opravdu vážena opatrně.

 

    Rodiče matka nezaměstnaná, otec alkoholik, týrající otec. Děti putují do pěstounské péče. Matka se rozvede, ale nemůže se starat o děti, je na léčení, protože se zhroutila. Matka dostane po "vyléčení" děti znovu. Otec nemá šanci. Matka se hroutí znovu, nezvládá běžný život, zanedbává děti. Děti se opět ocitají v sociální péči. Kam s nimi? Znovu k novým pěstounům? Znovu si zvykat na jiné prostředí? 

 

Dětský domov - adopce. Dětský domov - pěstoun - domov - pěstoun - domov. Dětský domov - pěstoun - adopce. Dětský domov - pěstoun - domov - pěstoun - adopce.

Neměla by se vláda zajímat o to, aby těch "přestupních" stanic pro děti bylo co nejméně? Vše komunistické se ruší, ale ne vše komunistické je nutně špatné.

Důvěřuj, ale prověřuj, ač z komunistické éry, je to stále aktuální.

Dětské domovy musí být zrušeny, nařizují tamtamy EU. Dětské domovy nemají existovat. Nic není černobílé a než vláda vydá na rychlo nemastné, neslané zákony o pěstounství a sníží nároky na pěstouny, měla by se zamyslet nad systémem adopcí, zlepšit proces adopcí. Opravdu chce nabízet péči o děti coby další džob na pracáku? Jakou motivaci asi bude mít nezaměstnaný?

Pěstouni by měli být manželé, ne svobodné, rozvedené, neurotické paničky trpící falešnou březostí, které si pořizují děti místo psů a koček. Když dáváte děti napospas svobodným ženským, dali byste děti svobodným mužům? Homosexuálům? Lesbičkám? Pěstouni by neměli nikdy být motivováni penězi a měli by si uvědomovat pro a proti. Pěstounů by mělo být málo, adoptivních rodičů hodně. Vláda by si měla zjistit, jak to v cizině dopadá s pěstounskými dětmi, než bude slepě poslouchat EU...

Nic není černobílé...

 

Autor: Milada Součková | pátek 17.1.2014 11:32 | karma článku: 24,27 | přečteno: 2948x
  • Další články autora

Milada Součková

Žádní učitelé a žádné domácí úkoly: hlavně nestresovat dětičky!

Svobodné školy, žádní učitelé, žádné domácí úkoly, hodně práv a málo povinností, hodně hraní si a žádné školní osnovy, hodně řečí o svobodě a demokracii a hipísovský míreček.. . poslali byste dítě do takové školy? Já ne a většina lidí také ne.

10.3.2014 v 12:11 | Karma: 25,84 | Přečteno: 2138x | Diskuse| Ostatní

Milada Součková

Střídáš, střídám, střídáme: ano nebo ne?

O střídavé péči se teď hodně píše, mluví a lže. Překrucuje. Paní Valíková nedávno vydala článek, nad kterým se musí každý rozumný rodič zamyslet a ptát se, Šalamoun nebo střídavka?

4.2.2014 v 12:53 | Karma: 18,09 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Ostatní

Milada Součková

Když vaří žencká aneb jak se vařej knedlíci

Knedle, knedlíky, knedlíci...to přece zvládne každej trouba, ale je to fakt pravda? Když knedlíky, tak pořádně. Pojďme si teda uvařit pořádný knedlík. Vydejte se se mnou do mojí kuchyně na kus knedle.

21.10.2013 v 11:11 | Karma: 15,01 | Přečteno: 1242x | Diskuse| Ostatní

Milada Součková

Letní striptýz na blogu Idnes

V létě to začalo, v létě se vše zhoršilo, v létě asi vše skončilo...Minulé léto začala blogovat. Připadala si osamělá, bylo jí smutno, chtěla trošku lidského tepla. Manžel byl chladný. Blogoval i on, oba se chtěli vypsat z toho, jak jim je, místo mluvení spolu psali cizím. S manželem to už nějakou dobu neklapalo, nic nešlo podle jejich plánů. Nečekaně zůstali v cizině déle než měli, nečekaně se jejich láska změnila v mám tě plný zuby. Bylo jí mizerně, otevřela srdce neznámým lidem a našla nové známé, ale ti jí pomoci nemohli, aspoň ne tak, jak by to skutečně potřebovala. Bylo to dlouhé, teplé léto, ale ji slunce nehřálo.

12.8.2013 v 10:51 | Karma: 8,62 | Přečteno: 971x | Diskuse| Ostatní

Milada Součková

Na Idnes se práská, maže, bonzuje, nespravedlivě maže, ověřuje, fuj

Zhruba před dvěma měsíci jsem napsala pár slov k nově připravovaným pravidlům ohledně diskutování s reálnými jmény. Teď jsou nová pravidla v praxi a blogeři mají možnosti moderovat diskuze pod svými články, můžou mazat. Pozor, komentáře smazané blogerem se nepočítají jako prohřešky čili komentáře smazané redakcí. Opět nabízím pár názorů na to, jak to různí lidé různě vnímají. Jak to vnímám já, se dozvíte též.

10.12.2012 v 13:05 | Karma: 11,85 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3728x
Žena obecná