Diskuse

Pár názorů do pranice - neanonymní štvanice

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TrypanosomaBruceiCDN

9. 10. 2012 5:39
Trochu od parazita

Byli, nebyli, kde se vzali tu se vzali, najednou si se mnou povídali. Fajn lidé ve svobodném blogovém prostoru. Pak vládní poradce ztratil kvůli svému blogu místo. Současně blogová administrace spadla z jahody naznak. Jsou to přitom inteligentní lidé, kteří toto médium vyzvedli z nuly na úroveň hodnou zájmu a pozornosti napříč celým česky hovořícím demografickým spektrem - od obyčejných čtenářů až k politikům v nejvyšších funkcích. Takže žádná ořezávátka. Smutné je, že titíž lidé, kteří tohle vše s pomocí autorů a snad i diskutérů dokázali, se absolutně nepoučili z toho, jak hezky ten plod jejich práce ze znaku vypadá a začali místo toho vztyčovat ohrady proti spadnutí z jahody naznak. Budou se pnout všude. Odpovědně a servilně, podle stranických nebo jakých (asi zisk tvořících) linií. Hlavně kolem míst, kde jahody nerostly, nerostou a určitě by nikdy v budoucnu nevyrostly. Jak se v této Maginotově linii budou cítit ti, kteří nám, zatracovaným měli co říct - toť otázka. Uvidíme.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Vera Mydlitatova

9. 10. 2012 7:33
Re: S těmi nicky,

Dovolila, Vítězslave? ;-D

1 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

8. 10. 2012 19:16
Jenom ztráta zbytku kontroly

Celkem jednoduché - čtenář pod článkem nenajde diskusi, odskočí si na diskusní portál, kde ale nebude naprosto žádné omezení. Totéž udělá po prvním smazaném příspěvku.

Celá tahle monstrakce je v jednom positivní - odhalila přístup zdejších blogerů ke čtenářům.

1 0
možnosti

strycek-Joe LLC

8. 10. 2012 15:31
Zvýší se propagandistická hodnota článků iDnes

, neboť komentáře pod těmito články budou řízené a abezzubé Rv

1 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

8. 10. 2012 21:00
Re: Zvýší se propagandistická hodnota článků iDnes

Těžko. O to, aby jim lidé nevěřili, se postarají svými články sami redaktoři. Bez diskusních oponentů to dokáží o něco rychleji.

1 0
možnosti

petrph

8. 10. 2012 15:01
kdo by to taky počítal na imprese

Když stejně většina inteligentnějších uživatelů má v prohlížeči zapnuté blokování bannerů. :-)

1 0
možnosti

venenum

8. 10. 2012 12:07
důvod plánovaného opatření bude asi jiný

eradikovat nepohodlné komentáře

3 0
možnosti

pes jitrničku sežral

8. 10. 2012 15:34
Re: důvod plánovaného opatření bude asi jiný

Racionalni duvod ani nemusi existovat. Dost mozna se jedna o exhibici manazera Kocicky ktery proste potrebuje nejak vykazat ze tu neni prebytecny. A ze to muze mit dlouhodoby negativni dopad na firmu? Pambuh je vysoko, nemecky majitel daleko a kdyz to pujde do kelu tak manazer holt preletne nekam jinam.

1 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

8. 10. 2012 11:41
Neřeší se příčina, ale následek

Primární je kvalita blogerů a tím i kvalita článků. Jak po obsahu, tak i po formě. Další je zdejší způsob skrytého podporování uzavírání nebo nereagování autorů v diskusích. Souvisí to s úrovní administrátorů. Těch prudičů v diskusích je vlastně jen několik. Agresivních autorů spousta.

To, že odchod autorů a čtenářů iDnes nepocítí, nemusí být zase až tak jisté. Jinde totiž i za pouhé založení blogu autorovi platí, nebo má podíly za reklamu.

Čtenost je tu údajně velká. Nejsem odborník, ale externí počitadlo od Geovisite udává výrazně nižší počet přečtení, než mi sděluje počitadlo interní. Někde je tedy chyba a všichni víme, v čí prospěch.

Čtenáři vyhledávají určitá témata. Alespoň ti, kteří mají o něco zájem. Na tématicky zaměřeném serveru je pak čtenost nejen vyšší, ale i díky stejnému zaměření autora a čtenářů diskuse hodnotnější.

Sečteno, podtrženo: Odcházím. Důvod: Mám rád své čtenáře a diskutéry.

8 0
možnosti

CDN aneb idnes mimískem

8. 10. 2012 11:48
Re: Neřeší se příčina, ale následek

vono taky počítadlo přečtení by mělo taky udávat dobu strávenou na stránce. Kolikrát se musím podívat z diskuze, kterej chytrolín tu nebetyčnou kávovinu napsal, a nejsem určitě sám aniž bych to četl. Takže počet přečtení o ničem neříká.

3 0
možnosti

Kordoba

8. 10. 2012 10:40
Když jsem začala psát blogy na iDnes, tak

podmínky byly jiné. Jenže ty podmínky se změnily. Proto odcházím. Nemyslím si, že můj odchod nějak ublíží iDnes, ale jednoduše ty nové podmínky jsou mi "proti srsti". Ať si ti "nejslušnější" diskutéři a nejlepší "nahlašovači" diskusních příspěvku zůstanou. Vtipně to včera popsal pan Havlíček: http://havlicekbedrich.blog.idnes.cz/c/292065/Poradek-v-diskusi-bychom-meli-ted-jeste-nejake-diskutery.html :-) Zdraví Lea Vojtekova

8 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

8. 10. 2012 10:57
Re: Když jsem začala psát blogy na iDnes, tak

Prosím, dejte do dotazníku u mého posledního blogu kam odcházíte. Je to pomůcka pro čtenáře, aby nás našli.

Děkuji.

3 0
možnosti

jamijam

8. 10. 2012 10:39
Možná po úpravě počet čtenářů a diskutujících i stoupne

Jde taky o to, že bloger napíše článek "o voze" a v diskuzi je pak 300 sprostých příspěvků "o koze".

To nutně znechucuje jak čtenáře, tak "normální" diskutéry k tématu "o voze" :-)

2 0
možnosti

pavel 99

8. 10. 2012 11:15
Re: Možná po úpravě počet čtenářů a diskutujících i stoupne

určitě. Podívejte se jak "stoupnul" na NP nebo  Novinkách.;-D

4 0
možnosti

Gašpo_3

8. 10. 2012 10:39
Pripadá mi to strašne komické

Keby boli diskusie pod blogmi tapetované trolmi, ako napríklad pod správami, kde sa rozumný názor hľadá ako v kupke sena, tak by som to chápal.

Ako to ale vyzerá u blogov? Len v málo prípadoch sa diskusie preklopia cez jednu stránku. V takom prípade sa teda vkráda otázka o čo vlastne ide. O to, že niektorí blogeri nedokážu ignorovať pár rádoby vtipných, či urážlivých komentárov? Alebo o to, že niektoré komenty dokážu blog úplne znehodnotiť v prípade, že autor si nie je schopný zistiť ani základné fakty o téme na ktorú píše?

Je teda blog možnosť vysloviť názor a dať ho k diskusii, alebo je to výstava autorského ega, ktorá sa nesmie pošpiniť? Nesvedčí to viacej o nezralosti niektorích blogerov, než o stupidite niektorích diskutujúcich?

Nie je to moj osobný problém, pretože pod mojím nickom ma aj v reálnom živote pozná násobne viac ľudí, než pod menom. Ale už z princípu sa na blog iDnes proste vykašlem. Tam, kde vyšumí duch slobody sa nebudem cítiť dobre, tak prečo tam liezť.

3 0
možnosti